Villa IkVilla Ik

Hans Rulo

Hans Rulo

Wie ben ik
Als mens ben ik een onderdeel van een systeem: mijn omgeving, de samenleving, de aarde, de kosmos. Ik ben zelf ook een systeem: in mijn lichaam vinden bewuste en onbewuste processen plaats. Ik denk met mijn verstand en voel met mijn gevoel. Ik probeer gevoel en verstand in elkaar te laten vloeien, omdat dat dan volgens mij de waarneming compleet is. Mijn intuïtie is een abstracte verzameling van bewuste en onbewuste indrukken, die ik door mijn ervaringen, waarneming, zien ruiken en voelen heb verkregen. De energie van de ander neem ik waar, maar ik zie ook zijn of haar vragen, dilemma’s, frustratie en lijden.

Mijn coaching kent als thema ‘meer jezelf worden’. Jezelf onder ogen durven te zien: aangeleerd gedrag en gewoonten die niet bij je passen onderkennen en er afscheid van nemen.

Samen onderzoeken we de aannames die jij over jezelf en de wereld hebt ontwikkeld en kijken we waar ze je in je huidige leven beperken. We kijken met een nieuwsgierige en niet (ver)oordelende blik naar wie je nog meer blijkt te zijn, zowel je zonzijde als je schaduwzijde. Wat zijn jouw kernwaarden, wat geeft je energie, waar loopt je hart warm voor en hoe kan je dat in je leven en je werk de ruimte geven? En: hoe kan je jezelf met wijsheid en humor accepteren en begeleiden bij je eigenaardig-heden? Zo krijg je ruimte om nieuwe mogelijkheden te ontdekken en bewust te kiezen voor wat je in bepaalde situaties wilt doen om effectief en met plezier te kunnen leven en werken. Centraal staat wat jij nodig hebt en ik stem mij daarop af. Ik kijk en leef met je mee, maar daag je ook uit anders te kijken. Ik stel je vragen die helpen je eigen antwoorden te vinden, maar maak je ook bewust van nieuwe richtingen. Soms gaan we dieper het probleem in, soms juist er uit. Soms een steun in de rug, soms een schop onder je kont. Het is huilen en lachen.

Wat zeggen anderen over Hans
“Niets ontsnapt aan mijn aandacht en alles is anders dan je denkt” is een belangrijke uitspraak van Hans. Hij is een eigenzinnig persoon en een levensgenieter. Een kok, een muzikant, een filosoof. Hij is projectleider, leidinggevende, organisatiedeskundige en Human resource-adviseur. Hij is warm, toegankelijk, maar niet van de prietpraat. Gezelligheid en een goede sfeer vindt hij onontbeerlijk. Zorg en aandacht voor anderen spelen een grote rol in zijn leven. Maar hij trekt zich ook graag terug om zich te verdiepen in zijn eigen micro-kosmos; het vergaren van kennis over de meest uiteenlopende onderwerpen is een belangrijk deel van zijn leven. Het ontdekken van zo veel mogelijk aspecten van de medemens fascineert hem. Respect voor de ander en de aarde is een kernwaarde voor Hans.